Business

Lofttrappa för det lilla utrymmet

Om du har ett litet loft eller ett litet utrymme, som du på enkelt sätt vill kunna ha tillgång till, då är det smart att välja en så kallas lofttrappa. På fackspråk kallas den även för spartrappa. En lofttrappa är oftast den trappa som tar minst plats. Det är en bra trappa att välja om det är ont om utrymme. En sådan här trappa är smart att ha för sovloft, i gäststugan, i verkstaden och så vidare. Du som är ute efter en sådan här trappa, du kan kolla in https://www.stegfabriken.se/trappor/lofttrappor. Ofta är det ju så att en trappa, den kan ta upp en rätt stor plats i bostaden. En vanlig trappa kanske inte är vad du har plats för, men du måste ändå ha något för att komma upp med.

Om du letar efter en trappa som tar så liten plats som möjligt, men ändå fyller sin funktion, så är lofttrappan bra val. Det finns ju många modeller och design på dem, så det går även att anpassa den efter din egen inredning och stil i hemmet.

Olika varianter av lofttrappor

En lofttrappa kan se ut på en mängd olika sätt. Olika företag kan ha olika lösningar för dessa trappor. Det finns de trappor som är frihängda, monterade i taket, uppsatt på väggen och så vidare. En del erbjuder olika val av material, så som trä, eller stål. Former på trappan kan även de vara olika, men är i de flesta fall både moderna och trendiga. Men det finns även mer traditionella lofttrappsalternativ som passar in i hem med äldre stil och inredning.

Det finns flera fördelar med att välja en lofttrappa. Ofta är de mycket prisvärda om man ser till andra alternativ. Om den har flyttbara egenskaper, så blir den mycket flexibel samt lätt att använda samt att denna trappa ofta är tidlös och passar in på olika sätt.

Lofttrappan är något brantare

Något man bör vara medveten om när det gäller en lofttrappa, det är att de oftast är något brantare än vad en vanlig trappa är. Det beror på att man vill att den ska spara plats. En del av lofttrapporna som finns påminner i formen mer av en stege, än om en trappa. För en del kan detta göra det svårt att använda trappan. Det är inte heller alltid lätt att bära med sig tyngre saker upp för den. Det är bra om du tänker ut syftet med trappan, innan du installerar den.

En annan sak som är värt att tänka på när det gäller lofttrappa är säkerheten. Ofta kan denna modell av trappa vara mycket smal, ha en luftig design samt kanske bara ett räcke på ena sidan. Det kan göra att det är lättare att falla.

Lofttrappa eller spiraltrappa?

Om du ska ha en trappa upp till ett loft eller liknande så är lofttrappan ett bra alternativ. Men är det så att du behöver använda utrymmet lite oftare och kunna gå upp och ner med saker, så kan det vara ett alternativ med en så kallad spiraltrappa. De tar inte heller de så stor plats i hemmet, men kan vara lite dyrare.

Du kanske också gillar