Business

Ge dina barn hjärngympa med rubiks cube

Hjärngympa är nyttigt för människor i alla åldrar, men framför allt är det viktigt för barn. Ge dina barn den hjärngympa de förtjänar med hjälp av en klurig liten rubiks cube. Det finns riktigt många fördelar med att låta barnen lösa rubiks cubes. Här kan du läsa mer om varför kublösning är bra för dina barn, samt hur du lättast skaffar ett par bra kuber till dem.  

Börja med att hitta rätt kub 

För att ge dina barn en bra och rolig start med kublösning behöver du först köpa en barnvänlig Rubiks cube. Du kan köpa dina barns första rubiks cube hos bland annat mastercubestore. Generellt sett är det mycket enklare att hitta barnvänliga kuber på nätet. Online finns många roliga och kluriga rubiks cubes att välja mellan. Varför inte ge dina barn en kub som är formad som ett djur eller något annat kul? Du måste inte köpa den traditionella 3×3-kuben om du inte vill.  

Att köpa flera olika kuber är alltid en bra idé. Då kan dina barn byta mellan dem om de skulle börja tröttna på en specifik modell. Oavsett vilken eller vilka modeller du skaffar till dina barn, är det viktigt att köpa kuber av hög kvalitet. En bra kub är mycket roligare och trevligare att lösa.  

Låt barnen träna ofta 

Låt dina barn få träna med sin rubiks cube så ofta som möjligt. Ju mer barnen tränar och övar sig på kublösning, desto lättare kommer de kunna lösa andra klurigheter och pussel. Det kan även hjälpa dem att bli mer koncentrerade i skolan.  
 
En annan fördel med att låta barn lösa rubiks kuber är att de blir lugnare av det. Rubiks kuber har en förmåga att lugna ner oss och få oss att varva ner när vi är oroliga eller stressade. Om dina barn oroar sig eller stressar över något i skolan, kan det vara bra att låta dem lösa en rubiks cube. Det kan få dem att släppa negativiteten och de dåliga tankarna för en liten stund. Det är en enkel men effektiv lösning som kan hjälpa riktigt många barn att må lite bättre under vardagarna. 

Kul att slå sitt eget rekord 

Många barn tycker om att tävla med andra. Man kan faktiskt tävla i att lösa en rubiks cube. Det enda man behöver är en timer och ett par kuber, sen kan man sätta i gång med tävlandet och tidtagandet. Hjälp ditt barn med att ta tid när de löser sin kub. Uppmuntra barnet till att försöka slå sitt tidsrekord, men kom ihåg att visa att det även är ok att barnet inte lyckas slå sin tidigare tid. Att tävla eller lösa kuber på tid ska vara kul. Det ska inte stressa ditt barn.  
 
Om du har flera barn skulle de kunna tävla mot varandra. Att tävla i kublösning är en perfekt syskonaktivitet som de skulle kunna roa sig med i timvis, både i hemmet och på semestern. Rubiks cubes är små och smidiga att ta med sig överallt, så kom ihåg att packa med dem på alla resor och utflykter.  

Du kanske också gillar