Business

Vårda ditt hår på flera sätt


Även om du går regelbundet till en frisör så är det bra att satsa på att vårda ditt hår på bästa sätt hemma. Hårvård behöver inte vara så avancerat, men bör kanske bestå av lite mer än att bara kamma och tvätta det, även om också det är nog så viktigt.

Använd schampo och balsam som är anpassat för ditt hår

Alla människor är olika och så är det även med vårt hår, att det kan ha olika kvalitet. Det kan vara tjockt och livfullt, eller torrt och slitet. Många har även färgat hår. För att det ska bli bra hårvård, så är det viktigt att du köper schampo och balsam som är anpassat för din hårtyp.

Fel sorts schampo och balsam kan ge motsatt effekt samt att ditt hår påverkas ju även av andra faktorer. Det som väder, vind, temperaturförändringar med mera.

Du som har ett torrt och slitet hår, du bör satsa på produkter som återfuktar det på bästa sätt. Det finns bra schampon och balsam för det, som även ger håret näring samt att det gör rent på skonsamt sätt.

Om du har behandlat eller skadat hår, på grund av blekning eller att du använt mycket värmeverktyg, så kan det gå av. Det gäller då att satsa på både schampo och balsam som stärker och bygger upp håret inifrån.

Har du färgat ditt hår, så är det bra att satsa på produkter som är till för att bevarar färgen på bra sätt samt att det även ska vårda det.

Boosta håret med hårinpackning

Oavsett vad du har för hårtyp, så är det bra att satsa på hårvård i form av hårinpackningar. Det är det bästa sättet att boosta ditt hår, så att det får en massa bra fukt och näring. Idag finns det många olika varianter av hårinpackning att köpa så väl som att tillverka själv om du föredrar det. En smart variant är de som kallas för leave-in produkter. En sådan hårinpackning ska du applicera i handukstorrt hår och sedan låta vara kvar, alltså inte skölja ur!

Vårda ditt hår med bra stylingverktyg

Inom hårvård ingår ju faktiskt att kamma eller borsta det. Det finns idag många olika sorters kammar och borstar, som även de är anpassade för olika hårtyper. Det är därmed bra att satsa på en kvalitetsborste för ditt hår. Det kan göra att du minskar slitaget på det.

Något som dessvärre sliter på håret en del, det är olika värmeverktyg. Det är bland annat då plattång och fön. Det gäller att du ser till att använda dem med försiktighet. Samma sak med sprayer och mousse, att du använder dem på rätt sätt, så att du inte sliter på håret i onödan.

Bra hårvård hittar du på nätet

Du som vill hitta bästa produkterna för din hårvård, du ska definitivt kolla in GOSH Copenhagen. Hos dem finns det bland annat bra schampon och balsam. De har även bra stylingprodukter som hårsprayer, mousse med mera, samt hårfärg. I deras sortiment hittar du även smink, hudvård och parfymer.

Du kanske också gillar