Business

Privatlån – Här är för- och nackdelarna

Privatlån eller blancolån är en av de mest populära lånetyperna. De allra flesta som ansöker om ett lån ansöker om just privatlån. Skulle du vilja lära dig lite mer om privat lån? Då ska du läsa med här. Här kan du nämligen läsa mer om för- och nackdelarna med privat lån.

Lätt att ansöka om

Att ansöka om ett privat lån är mycket enklare än att ansöka om till exempel ett bostadslån eller ett billån. För att kunna ansöka om till exempel ett billån behöver du ofta uppfylla vissa krav innan banken kan bevilja lånet. Banken kräver då en form av säkerhet. När du lånar pengar till en bil är det oftast bilen som är säkerheten. Privat lån är lån utan säkerhet. Du kan alltså ansöka om denna typ av lån utan att behöva ge banken någon som helst säkerhet. Denna typ av lån är ett bra val för dig som behöver pengar till nödvändigheter eller nöjen.

 Skulle du behöva ansöka om ett eget lån privat? Då kan Swiftbanker hjälpa dig att hitta det lån som passar dig och din situation bäst.

Kan användas till det mesta

Ett privat lån kan användas till i stort sett alla typer av konsumtion. Du skulle kunna ansöka om ett lån privat för att kunna få råd med en längre resa. Denna typ av lån kan även användas till bland annat shopping eller upplevelser som du själv inte har råd med för stunden.

 Om du behöver extra pengar till något nödvändigt eller något kul, skulle ett privatlån kunna hjälpa dig med detta. Du kan låna i stort sett vilken summa du vill upp till 500 000. I vissa fall kan du till och med låna upp till 600 000. Vilken summa du kan låna beror lite på vilken bank du vill ansöka om lånet hos. Reglerna och villkoren kan skilja sig en del från bank till bank. Jämför gärna olika banker med varandra för att ta reda på hur mycket du kan låna hos dem. Ta även reda på hur mycket ränta du måste betala hos varje enskild bank.

Nackdelar

Precis som många andra saker så har privat lån tyvärr sina egna nackdelar. En nackdel med privat lån är att de ofta har en mycket högre ränta än lån med säkerhet. Många privatlån har även en rörlig ränta, vilket betyder att det finns en risk att räntan blir ännu högre i längden. Räntan får dock inte höjas utan någon riktig anledning, utan får endast höjas om det finns ett skäl till det.

 Om du funderar på att ansöka om ett privat lån, ska du vara medveten om de höga räntesatserna. Om du tror att du skulle kunna betala av lånet relativt snabbt, behöver du inte oroa dig så mycket över den höga räntan. Om du däremot inte riktigt vet hur lång tid det kommer ta för dig att betala av lånet, kan det vara smartast att avstå. Att ansöka om ett privatlån är enkelt, men det betyder inte att du bör låna pengar hur som helst.

Du kanske också gillar