Besökare totalt: Web Statistics

Varför startade jag denna blogg

 
 
Hej på er, allt bra med er, själv är det bara bra med mig. Tänkte skriva lite om varför jag startade denna blogg.
 
Hur länge har du bloggat och när startade du att blogga?
 
Jag startade att blogga år 2012 i April så det är snart 7 år jag har bloggat, startade på en sajt som hette, bloggagratis tror jag den hette, sen har jag bloggat på följande portaler: Mondoblog.se som ägs av Marie Plosjö, även på f.d Nattstads om jag aldrig kommer att blogga på igen för när jag bloggade där så blev jag blockad för att det var något jag inte vet än idag varför jag blev blockad, jag drev en eller två bloggar där och den ena var en populär blogg och den kom upp på en 18:e plats på Skånetoppen i deras lista.
 
 
Innan jag startade denna blogg:
 
Innan jag startade denna blogg så hörde jag mig för på sociala medier vilka fördomar dom hade om HBTQ och transpersoner, fick många fördomar om oss då, några exempel på detta var följande:
Hade många vänner som är HBTQ men skulle aldrig ha ett förhållande med en HBTQ person.
Dom som tycker mest illa om oss HBTQ/transpersoner är den yngre generationen och 55 +:are, dom har mest fördomar mot oss och har svårt att acceptera oss för den vi är och står för. Vi är nog dom ända som vågar stå upp för den vi är än dom vi inte är, vilket bra tycker jag och märker att fler och fler vågar att visa sig öppet bland folk.
 
 
Hur var det att komma ut som trans för mig:
 
 
Jag kom ut sommaren 2014 och för mig så tänkte jag hur ska folk reagera på när en transperson visar sig på gatorna och klär sig i den klädseln som personen känner sig för att vara, när man inte blev som man föddes till. Själv så kände jag mig redan vid 12/13 års åldern att jag inte var den personen jag föddes till, föddes med fel kön och kände mig mer och mer som kvinna, men inte förens vid år 2012 som ja började smyga med att jag var kvinna då jag använde mig av mest kvinnliga underkläder, sen så bara växte och växte detta och har nu en fulländad garderob med kläder och även skor är av intresse som oxå är full.
Vilka reaktioner fick jag i början av min period så var det mest ifrågasättande men dock inte negativt alls, bara mest som komplimanger fick man då man vågade vara den man var och inte brydde sig om hur andra reagerade, visst fanns det dom som sa negativt om en men det handlar om att man ska vara en stark person och ha ett bra självförtroende 👌. Man möter än idag på folk som har fördomar mot en och det är bara att släppa taget om detta och visa att man är starkare än dom, genom att visa sig svag kan vara om man får en negativ kommentar att grotta ner sig och stänga ute sig från omvärlden en tid och sina närmaste kan man oxå stänga ute. Så vilka fördomar du eller du har om oss HBTQ/Transpersoner bryr jag mig inte så mycket om då jag vet vem jag är idag. Jag är bara mig själv till 100%. Gilla mig för den jag är och inte den du vill att jag ska vara.
 
Här på denna bild nedan så har jag målat ögonbrynen, vet inte om det syns så bra.
👇👇
 
 
Vi vill oxå bli älskade för den vi är
 
Vi vill oxå bli älskade för den vi är och inte bli hatade för att man vågar stå upp för sin identitet.
 
Jag startade denna bloggen för att lära ut mer kunskap om oss och öka förståelsen om HBTQ/transpersoners vara eller icke vara i samhället, så är vi lika mycket värda att finnas som du och du...
 
Här i bloggen berättar jag om senaste nytt om HBTQ/transpersoner och vad som är på gång, + en del mode och hur ens vardag ser ut mm.
 
 
Så du är 💓 -ligt välkommen att fortsätta att läsa/kommentera och även följa mig på sociala mediers om du hittar närmare under rubriken Länkar till höger i bloggen.
 
 
Döm inte andra för vad dom inte kan stå för utan lär känna personen först.
 
 
Mvh Emma.
 
Älskade personen.