Vad har jag sysslat med tidigare i mitt liv

 
 
Hej på er, fick en kommentar i bloggen där en följare undrade vad jag har sysslat med sen skoltiden, så här kommer svaren på det..
 
Efter grundskolan klass 1-9 så kom jag in på en linje som hette Verkstadsteknisk service och det var typ den enda linjen jag kom in på grund av att jag hade för dåliga betyg, detta p g a att jag skolkade rätt mkt under årskurs 9, för jag är inte teoretiskt lagd person utan jag är mer en praktiskt lagd person och gillar att syssla med saker och se hur saker och ting fungerar o.s.v..
 
 
 
 
När jag kom in på Vt linjen så hade jag så dåliga betyg att jag fick gå om årskurs 1 igen, efter det så hoppade jag av Verkstadsteknisk linje efter det, året är 1990, ( juni ). Var arbetslös efter det och redan i November, noga bestämt den 26 November så fick jag jobb på d.v Posten som det då hette, var på timanställd där, sen fick jag mer och mer timmar och gick senare på ett schema, för att 1995 fick en anställning där, för att terminalen skulle läggas ner och par år tidigare så strejkade vi för att det inte skulle läggas ner, men föga hjälpte det. Mars 1996 fick man då sluta där efter 5 ½ år på arbetet, sen var man hemma i 2 veckor och för att sen bli inryckt till att cykla runt som brevbärare med cykel, för det område jag fick då skulle den ordinarie bb gå på semester så jag fick dennes runda som tog mellan 1.10 minuter till 1.20 minuter att dela ut posten . Men hade så mkt strul med cykeln, först gången jag skulle till området så hoppas kedjan av med full packning på cýkeln så det var att dra ner på terminalen och få en annan cykel då, en annan gång fick jag punka på bakhjulet, men sen så funkade det igen vad jag minns.
 
Sen efter Maj 1996 fram till Hösten 1999 var jag arbetslös och fick en praktikplats på Sofiero där jag jobbade i ett halvår, där var så mkt att göra fram till att man öppnade igen runt påsken, alla förberberedelser skulle fixas och lökar skulle sättas, det är c.a 250 000 st lökar som planteras varje år där.
 
Och på vintern där så fick vi ett besök av skogens konung, nämligen en Älg, som senare simmade över till grannen i väst Danmark, den var och sökte efter sin familj, men efter ett tag så blev denna älgen påkörd av ett lokaltåg.
 
Jobbade där även under vintern 00/01 och 01/02 på Sofiero.
 
 
 
Oktober 02 till November 03 jobbade jag som fastighetsskötare på Helsingborgshem.
Var arbetslös igen till hösten 07 då jag fick jobb som budförare där jag jobbade fram till juni ( 18 Juni ) 2010, Det var på det jobbet jag skadade mig både med rygg och höfter, men dessa skador uppkom först några år senare, så idag så kan jag inte ens lyfta tunga saker eller ens bära med vänstern.
 
Har ju även gott på olika kurser som Af har anordnat, bl a en datakurs, stöd & matchning ( AlhpaCe ).
 
 
 
Så fram till September 2017 fick jag då arbetsträna på Erikshjälpen, för att därefter få en extratjänst där på ett år, så jag slutade där i April i år 2019, efter det så fick jag gå en till Stöd och matchning denna gången på Arcus.
 
 
 
 
 
Idag 21 December 2019 är jag tillbaka på ruta ett igen och är arbetslös igen.
 
Men jag söker jobb på egen hand nu, sen jag slutade på erikshjälpen så har jag haft 3 st handläggare på Af, har inte träffat nån av dom.
 
Så nästa år räknar jag med att få ett jobb och även ha flyttat till eget boende.
 
Nu har man det mesta till hemmet och det saknas bara möbler nu..
 
Förlåt för att det blev lite mkt text men detta är i runda slängar på vad jag har sysslat med sen skoltiden, 1988.
 
 
Alias Fabian Bom ( Nils Poppe ) på Fredriksdals Friluftsmuseum.
 
 
 
Mvh Emma.
 
3 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Från skolan till idag, Min Livshistoria
#1 - - Anonym:

Har du inte funderat på att gå någon kort yrkesutbildning?

Svar: Hej, jo kanske inom handel isåfall..
Mvh Emma.
Emma

#2 - - Anonym:

Spännande! Härligt inlägg, tack för berättelsen, kram!

Svar: Hej, tack för att ni tycker om det jag skriver om... ;)
Mvh Emma.
Emma

#3 - - Anonym:

Spännande inlägg!
Jag kan bara inte släppa en tanke, hur vet du att det var samma älg??

Svar: Hej, jo för att skrevs i den i lokaltidningen så att man hängde med-...
Mvh Emma..
Emma