Besökare totalt: Web Statistics

Lite Historia för Transpersoner

 
 
 
Hej på er, allt bra med er denna fina vackra höstliga lördag, tänkte berätta lite info för er kring oss transpersoners historia i Sverige som är ett eller var ett förbild för övriga länder i världen inom HBTQ, men på senare tid så har lilla Sverige halkat efter kring detta och då detta tar alldeles för lång tid att genomföra i Sverige så går det på snigelfart i riksdagens beslut att fatta hur människor ska vara eller leva i dagens samhälle där vi ofta inte blir accepterade som man är. Många tar oss för att vi skulle ant klä ut oss, att det skulle bli enklare att skaffa sig en partner vilket är fel, att vi skulle klä ut oss som bl a horor o s v....
 
Men fram till år 2013 så var det enligt lag att om man bytte kön så var man tvungen att tvångssterilisera sig för att ens leva i Sverige, men efter det så togs detta bort.
 
Att komma ut som transperson idag kan medföra en fara eller att personen begår en livsavgörande handling som kan leda till självskadebeteende, självmordstankar o s v, för att råda bot på detta så behövs det fler förebilder för yngre transpersoner i både Sverige och världen, för att vi har oxå rätt att vistas bland vanligt folk och människor, man ska inte bli bedömd för att man inte ser ut som normen säger, att män ska vara män och tvärtom, det sitter inte i huvudet på andra utan på personen ifråga själv, vem man är avgör personen själv och behöver all uppbackning/stöttning i sitt liv.
 
Efter 2013 så fick man kalla sig för Transkvinna/Transman utan en könskorrigering för att räkna sig som kvinna/man, men efter det så behöver man inte detta.
 
Från 1 Juli 2017 så blev det lättare att byta sitt namn hos Skatteverket och då får man själv ange vilka namn man vill ha och vilket som ska bli ens tilltalsnamn, priset är 250 kr och detta är engångsavgift och det är inte säkert att man får det godkänt av skatteverket.
 
Jag själv gjorde ett namnbyte hösten 2017 och skickade in mina namnförslag och fick alla namnen godkända av Skatteverket, det tog 3 veckor efter att jag hade skickat in blanketten tills att man fick namnen godkända och att det började gälla.
 
Så nästa sommar så ska man som transperson även kunna skriva Kvinna/man på sitt pass utan att man har gjort en könsoperation, vilket är bra som man kan läsa i en artikel jag var med i Expressen för lite mer än en vecka sedan.
 
Nu pratar även regeringen att man ska ändra på personnumret för att kunna anpassa sig till oss Transpersoner, hur det kommer att bli eller se ut återstår att se, ☝.
 
 
 
Lite mer info om oss transpersoner kan man läsa i förlande länkar:
 
Att byta namn kan du läsa mer om här och hur du går tillväga.
 
Transhistoria kan du läsa om här.
 
Vad är det som utmärker en till transperson, kan du läsa om här.
 
Könskorrigering i Sverige kan du läsa om här.
 
Bjuder på lite modellbilder från idag och lite ur dagens outfit.
 
 
 
 
 
 
 
 
Önskar er alla en underbar fin dag/kväll samt helg.
 
 
Mvh Emma.😘.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Emma Bilder, HBTQ, Kvinnokläder;
Taggar: Acceptera Transpersoner, Bilder på Emma, Dagens Emmabilder, Dagens outfit, Dagens ämne Hbtq ( Transor ), Gråa Tights ( strumpbyxor ), Halsband, Historia Transpersoner, Höstklänning, Mitt liv som transperson ( Kvinna ), Nyheter För Transpersoner ( TP), Sneakers, Stringtrosor, Vårjacka Fuskpälsjacka