Besökare totalt: Web Statistics

R.I.P Josefin Nilsson

 
 
Hej på er, satt och läste nyheter på nätet och läste att en av Sveriges bästa sångerskor hade gått bort.
 
Må du vila i fred.
 
 
 
 
Bild lånad från nätet
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Utsatthet är Transpersoner

 
 
Hej på er, har ni alla haft en bra helg på er, själv så har jag haft det och bara tagit det lugnt och vilat och idag så såg på den senaste Bondfilmen jag köpte på Cdon.se, den var jättebra.
 
 
Men att leva som en transperson är bland det bästa som finns och dessutom få så mkt kred och feedback man får i dessa utsatta tider som det är att vara Transperson, där man inte blir tagen på allvar och det finns så mkt fördomar mot just oss Transpersoner.
 
För er som inte vågar gå ut i det offentliga ännu så kan jag säga er att jag var lika feg eller ville inte gå ut i motsatta könets kläder bland vanligt folk, men nu så gör jag det dagligen och känner mig mer bekväm i det än att att gå ut i killkläder som jag gjorde förr, innan 2014.
 
 
Sen så förstår jag mig inte på män som hela tiden ska behandla Kvinnor som om dom vore några slavar eller din lille lekdocka som du kan göra vad som helst med, Nej det är individer dom oxå precis som vem som helst.
 
Då har du en sned Kvinnosyn och då bör du oxå tänka dig för innan du ifrågasätter din partner nästa gång och behandla henne med Respekt och visa henne den kärlek som du själv vill ha tillbaka, för behandlar du henne med ont så får du räkna med att du får lika ont tillbaka och kanske det leder till att hon lämnar dig en vacker dag och tar Ev era barn med sig.
 
En kvinna vill ha respekt, ömhet, Kärlek, Pussar och närhet för annars är du inte mkt värd för henne.
 
Men jag kan tala för min egen del i mitt transliv och det är att det går med rasande fart framåt och jag hinner inte blinka fören det är något nytt på gång och nya saker på gång i livet, det senaste året så har jag inte hunnit reflektera på saker utan det bara kommer så snabbt att man inte hinner se sisg om och sätta ner foten och se vart man går igenom just nu.
 
Vet att det finns mkt fördomar bland vanliga medel Svenssons om just Transpersoner att det kanske är hög tid att det är en normalitet att folk får leva precis vilka liv dom vill utan att man ska behöva se ner på dessa som vi Transpersoner får i dagliga livet.
 
 
Men jag kan ju oxå säga er att 90-95 % av Svenska folket ger tummen upp till en och en hel del blickar får man oxå och det får man räkna med tycker jag.
 
Jag kan berätta en händelse som jag var med om och det utspelar sig i en butik och jag hade på mig mina kvinnokläder och så kom där fram en pappa som hade sina 2 döttrar med sig och då säger pappan till mig såhär:
 
- Jag tycker det är stort av dig att du vågar vara dig själv och jag gillar folk som sticker ut från mängden människor sa han till mig.
 
Blev så himla glad vid det ögonblicket :) :D ..
 
Så nu önskar jag er en fortsatt skön helg och på återhörande .
 
Mvh // Hjördis Pettersson
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i HBTQ
Taggar: Fördomar HBTQ, HBTQ, HBTQ-personer, Kvinnoförtryck

Frågor till er läsare

Hej på er, eftersom bloggappen är trasig så man inte kan lägga upp verken text eller bilder med den så tänkte jag fråga er läsare om lite frågor så ni får gärna svara på dessa, och då kommer jag att kolla efter vad ni vill ha i mina inlägg för att ni ska få en bättre bild av mig eller ni har kanske redan en bra bild av vem jag är för en person.
 
1: Hur hittade du/ni till min blogg___?
 
2: Vad är det ni tycker bäst med bloggen____?
 
3: Hur länge har du läst den, är du ny läsare eller trogen____?
 
4: Läser du bloggen med datorn eller i mobilsidan____?
 
5: Vad tycker du ska skrivas mer eller mindre i inläggen____?
 
 
6: Har ni fått en bättre bild av en transas liv och är där några frågetecken kvar som ni vill veta så ställ dom___?
 
 
Det är dom frågor jag kommer på just nu som jag skulle vilja veta av er så kommentera detta inlägg och var så ärliga som möjligt för jag älskar ärliga människor...
 
 
(Y) 
 
 
Bjuder er på en gammal bild.
 
 
När apen fungerar igen så kommer jag att uppdatera er mer men just nu så ligger jag lågt med bloggandet och återkommer igen så snart den funkar igen..
 
Mvh // Hjördis Pettersson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg